fbpx

Tips til en vellykket konfirmasjonsfotografering!

Konfirmasjonsfotografering

En liten guide til fotografering av konfirmanten!

I løpet av årene har vi fotografert et utallig antall konfirmanter og samlet masse erfaringer om alt fra tidspunkt til fotografering og valg av klær.

HER finner du hjemmesiden med informasjon om priser. Der kan du se masse fine bildeeksempler.

1. Når er det lurt å ta konfirmasjonsbildene?

Én ting er i hvert fall sikkert, ikke velg konfirmasjonsdagen som fotograferingsdag. På selv dagen er det nok som skjer og tankene er mange andre plasser enn på fotografering.

Et lite unntak er hvis dere har tilreisende eldre søsken som skal være med på bildene, da er det kanskje ikke mulig å samle alle bortsett fra på selve dagen. Hvis dette er tilfelle – ta kontakt tidlig for booking!

De fleste konfirmanter ønsker seg time på ettermiddagstid. De tidspunktene blir selvfølgelig booket først i kalenderen så ventetiden i høysesong kan bli noen uker. Derfor (gjentar egentlig bare det som står over her) – bestill time tidlig.

“Alle” vil ha fotografering om høsten!

Etter en fantastisk, virkelig fantastisk, konfirmasjonssesong på høsten 2020 så vil “alle” ha høstbilder. Men jeg anbefaler å ikke vente for lenge med å ta bildene, vi har ingen garantier for at den nydelige høsten som var i 2020 gjentar seg.

Er vi uheldige blir fotograferingen en veldig kaldt fornøyelse, og er du litt sent ute med å bestille timen er det vanskeligere å finne et nytt tidspunkt som passer.

Hadde jeg hatt konfirmant selv i år hadde jeg valgt å ta bildene så snart antrekket er på plass. Både juni og august er fantastiske måneder for fotografering. (I juli har vi ferie).

Konfirmasjonsbilder
Alle årstider er fine!

2. Hvordan bestiller vi timen?

Vi liker å få en telefon! Det er så mye hyggeligere å prate enn å skrive, så ring gjerne på 77063305.

Passer det deg bedre så sender du en mail til info@smilehullet.com eller fyller i formularet her.

Gleder oss bestandig til å bli litt kjent så fortell gjerne litt om konfirmanten og familien. Er ungdommen din en gutt eller jente. Ønsker dere bilder ute eller inne. Skal familie, søsken eller dyr være med. Har han eller hun noen fritidsinteresser. Fortell det du har på hjertet :)

Ta kontakt her:

3. Kan vi ta familiebilder samtidig?

JA!! Det er artig hvis dere har lyst å ta familiebilder samtidig som konfirmanten skal til fotografering.

Hva vi begynner med er litt avhengig av alder på søsknene og om dere skal ha finklær eller hverdagsklær på familiebildene. Les mer om klær litt lenger ned.

Det er lurt om konfirmanten kommer ferdig kledd i dressen eller bunaden / finkjolen. Det er mest «knot» å få det på så det er fint å ha gjort seg ferdig med det hjemme.

Det betyr at hvis familiebildene skal taes med alle i finklær så begynner vi med familiefotograferingen. Hvis familien og eller søsknene skal ha på seg hverdagsklær på bildene så tar vi konfirmasjonsbildene først.

Konfirmanten får fint til å skifte fra finklærne til hverdagsklær ute.

Konfirmasjonsbilder med familie

Vi kan hente konfirmanten!

Hvis tidspunktet til fotografering ikke helt passer mammas og pappas skjema så plukker vi gjerne opp konfirmanten hjemme. Vi lover å leverer ham eller hun tilbake også ;)

Pass bare på at dere på forhånd gått over klær og hvordan dere voksne forventer at det skal se ut. Vi tar selvfølgelig en kikk vi også og ser at ikke slipset henger på skeivt eller at bunadsvesken er glemt.

Dyrene er en del av familien

Hunden, katten, hesten eller kuene er selvsagt en del av familien og det er kjempeartig hvis dere vil ha dem med på fotograferingen.

Konfirmasjonsbilder med husdyr

4. Hvor skal vi ta bildene?

De fleste konfirmantene ønsker seg fotografering ute. Vi kjenner til mange fine plasser og er stadig på leting etter nye lokasjoner. Det er selvsagt mulig å ta bildene inne på studio også.

Kanskje dere selv har forslag på en plass som dere har tilknyting til? Det er det beste vi vet! Det gjør noe med kreativiteten å bli invitert til en ny plass og vi ser miljøene rundt omkring med litt andre øyner enn dere selv. Den her konfirmanten fikk en fantastisk fin serie med bilder i sitt eget miljø, der vi aldri vært før fotograferingen.

Konfirmantguttene ønsker seg ofte litt røffe bilder i et urbant miljø, mens jenter i bunad ofte ønsker seg natur som bakgrunn.

Konfirmasjonsbilder ute

Hva med været da?

Vi vet hvor vi bor har vi alle hørt mange ganger. Og det betyr at vi kanskje må tåle litt vær på fotograferingen. Det trenger slett ikke å være noen bakdel. Jeg elsker dramatiske skyer som skaper både dybde og tekstur på bildene. Det beste er selvfølgelig oppholdsvær, men ikke la litt «vær» avskrekke på fotograferingsdagen.

Hvis det blir altfor ille så bytter vi dag, eller gjør hele eller deler av fotograferingen inne på studio. Vi har erfaring på flytting av timer så det går vanligvis helt fint å finne en annen ledig dag.

På denne fotograferingen ved Gállogieddi så hadde vi all slags ufyselig(!) vær, men se så fint det likevel ble. Og JA konfirmanten skiftet fra kofta til bunad ute!

Hvis det er kjølig i lufta er det lurt å ta med en god varm jakke som mann kan ta på mellom bildetakingen. Ha gjerne med et par joggesko, hvis vi går et lite stykke så er det ikke så godt å gå i finskoene.

Konfirmasjonsbilder ute

5. Hvilke klær skal vi velge?

Finstasen er det selvsagte valget på konfirmasjonsfotograferingen.
Men ta veldig gjerne med et annet mer hverdagslig antrekk i tillegg. Bunaden og dressen er fin, men hverdagsklærne blir litt mer personlige og ofte favoritter i serien.

 • Finn er fargepalett som gir en fin helhet. Velg farger du kan tenke deg å ha på veggen hjemme – det er der bildene havner.
 • Ikke tenk at dere skal være lik, men finn klær i samme stil.
 • Velg klær du trives og føler deg fin i.
 • Små barn kan med fordel ha en kontrastfarge, det gjør at de “popper” litt på bildene,
 • Bruk Pinterest som inspirasjon. Søk (gjerne på engelsk) på f eks “Outdoor photosession family outfit” og du får opp masse fine forslag!
 • Er du usikker så tar du med litt forskjellig så velger vi i lag.
 • Klærne betyr mye for sluttresultatet! Så ta deg tid til å planlegge!

Noen av våre fine lokale butikker:

Vakre Vene (dame / unge damer)Galant (Herre / unge menn)
Hjerter dame (dame / unge damer)Stjernerom (yngre barn)
KappAhls Newbie serie (yngre barn)Høyer (dame og herre)
Freequent (Dame / unge damer)2wear (dame)
Wagner (Herre / unge menn)Skohuset (sko)

6. Hva skjer etter fotograferingen?

Det er etter fotograferingen det mest spennende begynner! Som medlemmer av Norges fotografforbund forholder vi oss til noen etiske retningslinjer når det kommer til drift av fotografforrettning.

Våre kunder er kvalitetsbevisste og setter pris på at vi er faglærte. Det gjenspeiler seg i det du sitter igjen med etter fotograferingen. Vi har aldri vært så kalte “shoot and burn” fotografer, hos oss får du veiledning helt frem til du henger bilde på veggen eller legger takkekortene i postkassen.

Det hele starter med litt ventetid, bildene skal arkiveres (vi ta vare på alle bildene som er tatt på fotograferingen i minimum ti år), sorteres ut og redigeres. Når dette er ferdig (10-14 dager etter fotograferingen) så lager vi en app til dere – linken kommer på mail. Da kan dere kose dere med resultatet hjemme i fred og ro før bestillingstimen.

Bestill time for visning / bestillingstime

Når dere blitt litt kjent med bildene tar dere kontakt for å komme på det vi kaller for visningstime. Da sitter vi sammen med dere å finner ut hvordan dere har lyst å bruke bildene. 21- dagersrabatten (som er beskrevet prislisten) er gyldig i tre uker etter at dere mottatt appen.

Konfirmanten får veldig gjerne bli med på visningstimen!

Det kan være lurt å forberede seg litt:

 • Hvor mange takkekort trenger vi?
 • Hvor skal vi henge bilde på vegg? Ta gjerne bilde og mål av veggen, da blir det så mye lettere for oss å komme med anbefalninger.
 • Hvem ønsker seg bilde i gave?

Takkekort

Konfirmasjonstakkekort Takkekort konfirmant

Vi setter sammen et forslag på et dobbelt takkekort som ligger i appen. Det pleier å være et fint utgangspunkt når vi skal lage takkekortet ferdig på visningstimen.

Husk å telle over hvor mange eksemplarer dere trenger.

Album

Konfirmasjonsbilder album

Album er en kjempefin måte å ta vare på bildene etter fotograferingen.
Vi velger ut favorittbildene på visningstimen. Bildene bruker vi for å lage et forslag til design som dere får godkjenne før det blir sendt til produksjon.
Albumene lages for hånd i Norge og hvert enkelt av de er et nydelig håndverk.

Her finner du en liten presentasjon av våre eventyrlige album og priser på disse.

Vegghengte bilder og rammer

Konfirmasjonsbilder moduler
Moduler – en soleklar bestselger!

Kanskje det fineste vi lager er bilder til vegg. Det er en artig kreativ prossess å finne de bildene dere liker best, sette dem sammen og finne ut hvordan de skal henge på vegg.

Moduler er en soleklar bestselger og vi til passer dem til å bli akkurat perfekt til din vegg og dine bilder.

En liten innføring og priser på den vanligste oppsettene finner du her.

Innramming fotografi
Nydelige rammer

Vi har mange rammer å velge blandt. Og vår rammemaker er ikke bare eksperter på innramming men også på kvalitetsprint. Syrefrie materialer, refleksfrie glass som også beskytter bilde og treverk som vært lagret i mange år før det blir til rammer, et bilde kan ikke få det bedre!

Rammer

I prislisten finner du en oversikt over de vanligste størrelsene på print.

Digitale kopier

Vi har aldri praktisert salg av høyoppløselige filer, så er du på jakt etter filer til selvprint så er vi ikke den du leter etter. Når du bestiller print fra oss leverer vi den høyeste kvalitet du kan få i norsk fotoproduksjon og hvert bilde håndretusjeres fra råformat før produksjon.

Derimot er det mulig å både kjøpe eller få digitale filer som bonus ved kjøp av produkter. Digitale filer tilbys i to kvaliteter: en som passer ypperlig til skjerm og et alternativ der bildene er skalert for produksjon i 20×25 cm.

Nå gjenstår det artigste!!

Å ønske dere hjertelig velkommen til en fin fotografering og opplevelse hos oss! Hvis du lurer på noe så er det bare å ta kontakt.

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  Nyfødtfotografering – hvordan går det til?

  Tenk om babyen ikke slår seg til ro på fotograferingen?

  Hva, hvis og om babyen ikke sovner eller bare vi ligge ved puppen?

  Slapp bare av – jeg har vært bort i alle typer babyer, mange ganger – veldig mange ganger. Det går seg til!

  Dere kommer inn i et varmt og koselig studio. Tente lys og rolig musikk. Den fine atmosfæren får dere til å senke skuldrene. Hvordan mamma og pappa har det smitter fort over til det nyfødte nurket. Noen ganger er babyen ferdig for å begynne fotograferingen med en gang, andre ganger tar det litt tid før vi kan starte. Husk, det er aldri noe stress på fotograferingen, hverken for å komme gang eller å bli ferdig. Jeg har god tid og babyen bruker den tid han eller hun trenger, hvis vi vil det eller ikke.

  En, to, ja til og med tre og fire ammepauser er ikke uvanlig i løpet av en nyfødtfotografering.

  Jeg begynner nesten bestandig med å tulle babyen inn, å “wrappe” den. Da finner jeg ut hvordan babyen responderer på å bli berørt og flyttet på. De fleste nyfødte liker veldig godt å bli lagt i samme stilling som de lå i i mammas mage. Det føles trygt og godt og mange sovner med én gang.

  Unike små bestemte personligheter på nyfødtfotografering.

  De nydelige små nyfødte kommer i samme fasong, men jeg kan love at de har forskjellige personligheter! Jeg har møtt så mange av dem at jeg kjenner dem godt igjen. Du har kontrollfreaken som helst sover med det ene øyet litt åpent for å kunne følge med på hva som skjer. Den laid-backe babyen som tar livet helt med ro, uansett hva som skjer rundt om. Og så har du den tålmodige lillesøstra eller broren som er med på det meste uten at det blir noe stress, han eller hun lar seg sjeldent forstyrre av litt støy og buffing.

  De kommer med forskjellige personligheter og behov, jeg kjenner igjen tegnene de gir og kan tilpasse fotograferingen til akkurat din baby.

  Men, hva hvis søsknene springer i sirkel og babyen bare skriker? Har lyst å si at det skjer ikke, men det kan selvfølgelig føles som at det er det som skjer.

  Da er det helt topp at dere er to voksne. En tar seg av søsknene og lar mamma få ro til å fokusere på amming og stell av babyen. Starter som oftest fotograferingen med bare den nyfødte babyen, og så fletter jeg inn søsken og foreldre etter hvert. Men det kommer litt an på alderen og ikke minst personligheten på storesøsknene. Det kan være lurt å ta med litt lettvindt underholdning til søsken, f eks en iPad, og gjerne noe å tygge på.

  Noen små storesøsken slår seg litt (eller kanskje mye) vrang og har ikke lyst å bli tatt bilde av og i hvert fall ikke med den der babyen… La meg lure dem på plass, fokus trenger ikke å være på babyen, men på en lek eller noe annet lystbetont. Men kanskje blir du overrasket over hvor samarbeidsvillig og omsorgsfull den nybakte storebroren eller søsteren er på fotograferingen. Å det er ikke uvanlig at mamma (for ikke å snakke om bestemødre som er med!) feller en liten tåre av stolthet. Tørkepapiret står ferdig til bruk.

  Det er ikke uvanlig at pappa blir litt trett og tar seg en liten lur i løpet av fotograferingen – det er lov :)

  Kan vi ønske oss poseringer? Ja dere kan ønske dere bilde av babyen godt oppkrøllet på magen med beina under seg, MEN jeg kan ikke love at vi får akkurat det til. Fotograferingen er nemlig babystyrt, hvordan babyen responderer på oppstillinger er nemlig så forskjellig! Noen går med på «hva som helst», mens andre er veldig sensitive for berøring. Det er også veldig forskjellig på hvor mye nyfødtreflekser som slår inn fra baby til baby.

  Hva skal vi ta med til fotograferingen og hvilken klær er fine på bilde?

  I utgangspunkt trenger dere ikke å ta med noe, bortsett fra den nyfødte babyen da. Jeg har alt som trengs og litt mer. Er (til min regnskapsførers forargelse) glad i å skape miljøer til fotograferingen så har masse så kalte props å velge i. De aller fleste lar det være opp til meg hvordan miljøet blir og det setter jeg stor pris på, gjør noe med kreativiteten å ikke blir styrt. Avhengig av årstid så tar jeg med friske blomster (har et nydelig epletree i hagen min), kvister etc.

  Hvis du elsker de bruntonene jeg delt eller at du hater rosa så si i fra så skal kan du ønske deg det eller slippe det!

  Mange tar med seg nydelige hjemmelagde pledd eller en liten bamse, kanskje en lue eller romper bestemor strikket – kjempeartig! Tilpasser fargene for å passe til det dere selv har med.

  Hvis vi skal ta søsken- og familiebilder samtidig så er det lurt å planlegge litt. Tenk tidløse klær til søsken og dere voksne som ikke går av moten og farger som harmonerer. Dere trenger ikke å være likt kledde, det blir ofte litt kjedelig, men ha samme stil og farger. Hvis dere har en kontrastfarge i klærne så kan de minste barna ha sitt antrekk i den fargen – det gjør at de “popper” litt ut og tar litt større plass visuelt. KappAhl har en serie av klær som heter Newbie (str 44-128) – den er som laget for fotografering med klær som er tidløse og klassiske!

  Hjertelig velkommen til koselig nyfødtfotografering! Jeg gleder meg like mye hver gang ❤️

  På denne linken finner du generell informasjon og hvordan du går frem for å reservere din nyfødtfotografering.

  0 comments
  Add a comment...

  Your email is never published or shared. Required fields are marked *

   Titt tei! Nå er det en fin tid for utefotografering!

   Utefotograferinger er så artige!

   KjempeSTAS hvis dere har en plass dere har tilknytting til,
   hvis dere ikke har forslag så VET JEG OM MANGE
   plasser der det er fint å ta bilder!

   Hva skal vi ha på oss?

   Strikket tøy er helt super på bilde hvis det er litt kjølig.
   På de varmeste dagene er det fint med klær med bare armer og bein.

   ikke tenk at dere skal være likt kledd, men det er viktig at dere
   matcher hverandre i fargetoner og stil.

   Bestille time?

   Det er enklest å bestille time over telefon: 770 633 05
   mail går også fint, men husk å skrive telEfonnumret ditt i mailen
   det trenger vi for å opprette timen: info@smilehullet.com
   0 comments
   Add a comment...

   Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    Konfirmant 2020 – gleder oss!

    Gleder meg bestandig til at konfirmasjonsesongen skal starte i mai,

    men i år blir det en litt annerledes sesong, alle konfirmasjonene er utsatt til i oktober(!).
    Bildene her er tatt i begynnelsen av mai 2019 – da var det ganske snøfritt, men fortsatt langt fra grønt,
    jeg synes de brune fargene blir så fine på bilde og er snille mot hudtonene.

    Ikke utsett fotograferingen til oktober!

    Sommer- og høstmånedene er nydelige for utefotografering!
    Her er vi kommet til juni og trærne spirer men er fortsatt ikke mørkegrønne.

    Juni, grønne fine frodige juni!

    Elsker å komme til denne plassen, det er som en herlig jungel!
    Og i løpet av sommeren og høsten så skjer det så masse fint her.

    …og på samme plassen er det like sommerlig til langt ut i august.

    September,

    ligner litt på mai faktisk, også en måned med masse fint lys og nydelige farger.

    Oktober – nydelige høstfarger!

    Nydelige farger, litt kortere og kjøligere dager.
    Men er vi heldige så speiler seg trærne i vannflaten og den lave solen
    kan brukes som hårlys.

    Bestill time til konfirmanten:

    Her finner du det du trenger å vite om
    konfirmasjonsfotografering:
    0 comments
    Add a comment...

    Your email is never published or shared. Required fields are marked *

     Premiert i kategoriene bryllup og portrett!

     Den siste helga i februar var det laugsmøte i Norges Fotografforbund i Tromsø.

     Et par dager med hyggelig samvær med flinke kollegaer, spennende foredrag og workshop i regi av bryllupsfotograf Eirik Halvorsen.

     Høydepunktet var utdeling av diplomer i laugskonkurransen 2019 der jeg fikk alle bidragene antatt og premiert med diplom.

     Det er så fantastisk artig å få fire av fire bilder premiert i laugskonkurransen!

     bryllup bryllupsfotograf harstad

     «Bare oss to»
     (bryllup) 77 poeng

     Et bryllupsbilde tatt på Keipen med utsikt over Elgen et stykke utfor Harstad.

     En herlig tur opp på fjellet med sprekeste Hilde og Tor-Erik. Det er litt ekstra artig at dette bilde forestiller akkurat Hilde for hun er selv faglært fotograf og har jobbet litt her på Smilehullet. Nå er hun CrossFit coach og vi møtes ofte i CrossFitboxen.

     Skjuler seg noen ikke så velkomne gjester på bilde, cirka en million fluer og på tur ned så gikk jeg meg ned i en myr og måtte kjøre hjem uten bukse, haha..! Så i tillegg til en helt nydelig bildeserie så kommer jeg til å huske dagen litt ekstra godt.

     konfirmant konfirmasjonsfotografering harstad

     «Aleksander»
     (portrett) 77 poeng

     Konfirmanten Aleksander, vi tok alle bildene ute og han skiftet fra dress til hverdagsklær i “felten”.

     Fint valg av farger på klær og masse fin personlighet. Første, men blir nok langt fra siste, gang jeg fotograferte på den her plassen – en bunkers ute på Trondenes.

     Veldig glad for alle konfirmanter som lar meg bruke bilder i markedsføring, og ikke minst i konkurranser.

     Å få bilder premiert i professjonelle konkurranser er et kvalitetssempel
     og jeg er veldig stolt over hvert eneste diplom jeg mottar!
     bryllup bryllupsfotograf harstad

     «Hilde og Tor-Erik»
     (bryllup) 75 poeng

     Jeg elsker tonene og følelsene i dette bilde!

     Jobber med mange forskjellige teknikker for å skape ekte bilder, uansett om det er et brudepar, en familie eller en 3-åring.

     Det skal være artig å bli fotografert og bildene skal vekke gode følelser hos deg når du ser på dem.

     fødsel fødselsfotograf fødselsfotografering harstad

     «Det aller første møte»
     (portrett) 72 poeng

     Rått og ekte.

     Et bilde fra en fødsel. Er så utrulig stolt over hvordan denne bildeserien forteller historien om et barn som kommer til verden. Samspillet mellom blivende mamma og pappa og tryggheten jordmødrene gir.

     Hvis du vil se hele bildeserien så finner du den her.

     0 comments
     Add a comment...

     Your email is never published or shared. Required fields are marked *


      - Smilehullet AS - Storgata 55 - Harstad -

      - Tlf 770 633 05 - Mob 93 08 02 49 -

      - info@smilehullet.com -

      Grid

      Unknown Grid Type Exported