fbpx
Fotograf i HarstadTakk for et fint år og gode møter! Her kommer en liten hilsen fra fotografen i Harstad.

Det har vært stille på sosiale medier de siste ukene, men i det virkelige arbeidslivet har det vært veldig travelt! Nå går vi inn et en roligere sesong og kan ta oss tid til å skape innhold igjen. Gleder meg til å dele fine bilder.

Corona, tiltak og konsekvenser for fotografbedriften.

2021 ble et nytt annerledes år med nedstengninger og utsatte konfirmasjoner. I september trappet vi ned på smittevernreglene, men i desember så kom beskjeden – det er alvor igjen.

Men til tross for en rolig start så har vi nådd alle mål om antall fotograferinger og økonomisk budsjett for 2021. Det er takket være våre fine kunder!

I mars 2020 så fikk jeg forespørsel om å være med å utarbeide bransjeveilederen for fotografer i Norge (jeg har yrkesbakgrunn som sykepleier). Alle fotografer (uansett om du er medlem av Norges fotografforbund eller ikke) bør sette seg inn i smitteverntiltakene og du finner dem i en kortversjon her.

Smitteverntiltakene tilpasset oss kommer som en link på mail når du booker fotograferingen og også dagen før avtalen. Alle som jobber hos oss har tatt de anbefalte vaksinedosene.

Fotografering ute og nyfødte fra nært og fjernt som kommer til fotografen i Harstad.

Kalenderen har vært fylt av skjønne nyfødte babyer, små og store familier og ikke minst flotte konfirmasjonsfotograferinger.

Å ta bildene ute har blitt en selvfølgelighet, og vi har vært ute å fotografert i all salgs vær. Både strålende sol og i regn. På kjente og ukjente plasser.

Fotografen i Harstad
Noen bilder fra nyfødtfotograferinger i 2021

I 2021 år har jeg kjent på stoltheten over å få bilder premiert i både laugs- og landskonkurransen i Norges fotografforbund. Ekstra artig var å få flere nyfødtbilder premiert.

Jeg har også kjent på tilliten jeg blir gitt når så mange kommer fra rundt omkring i distriktet for både nyfødtfotografering og andre typer fotograferinger.

Ukentlig har vi besøk i studio (eller ute) fra Narvik, Vesterålen, Lofoten og rundt i distriktet. Noen kombinerer fotograferingen med overnatting på hotell. Det synes vi er ganske kult som nyfødtfotograf i Harstad.

Det har vært mange fine stunder på fotograferingene. Å bli invitert ut til plasser jeg aldri vært før for å skape minner som blir til fantastiske bilder på veggen, det gir glede!

Har også hatt noen fantastiske brudepar i år! Det er så utrulig artig å skape vakre bryllupsbilder og årets brudepar har vært så fine å jobbe sammen med.

Har delt en film av et høstbrudepar, se den med masse lyd, men det lurt å ha lommetørkle tilgjengelig. Den er så rørende fin.

Det har vært mange fine mellommenneskelige
møter i 2021 – det er en god oppsummering av året.

Forventninger og planer for 2022

Nå står et nytt år foran oss. Håper at konfirmasjonene kan bli av holdt som planlagt på våren. Hvis du har konfirmant i 2022 så anbefaler jeg å booke time til fotografering tidlig. Har skrevet en liten veiledning for en vellykket konfirmasjonsfotografering.

Konfirmasjonsfotografering

Men, tilbake til fremtiden. Hva slags planer og mål bringer det nye året med seg?

Videreutdanning i nyfødtfotografering.

Skal fordype meg enda mer som nyfødtfotograf. Har investert mye i utdanning i nyfødtfotografering og har hatt både landets og verdens mest kjente nyfødtfotografer som læremestere. Men har lyst til å videreutvikle meg enda mer. I 2021 deltok jeg på en workshop, i temaet nyfødtfotografi.

I tillegg så skal vi dra på seminar for fotografer tidlig på året. Det blir artig og forventer å komme tilbake med masse inspirasjon!

Oppussing og et nytt miljø på studio.

Vi begynner hvert år med et oppussingsprosjekt. I år er det først og fremst er det vårt lager / verksted som skal få seg en liten facelift. Utstillingsbilder skal oppdateres og nye oppbevaringsmøbler på plass i studio.

Jobber også med å sette sammen et nytt miljø på studio som jeg tror kommer til å bli veldig fint. Når det er ferdig skal vi invitere noen som kan stille opp som prøvemodeller (for øvrig så kaller jeg aldri våre gjester til fotografering for “modeller”, skal forklare hvorfor en gang).

Produkter – vegghengte bilder, album og takkekort.

Ønsker å jobbe med hjemmesiden vår og skape innhold som har verdi før og etter fotograferingen.

Vil vise frem mye mer av de nydelige produktene som blir resultatet etter fotograferingen og som skal henge på veggen deres i mange år fremover. Har lyst å beskrive prosessen som fører frem til det ferdige resultatet. Å finne de riktige bildene, rammene, designe takkekort, album osv er en spesialkompetanse vi er veldig stolte av å tilby, men som vises litt lite på våre digitale plattformer.

Verdier, som fotograf og som bedrift.

Er fryktelig stolt over vårt håndverk og har også et virke i Troms- og Finnmarksfylkeskommune som leder for prøvenemnda i Fotograffaget.

Faglærte fotografer har svennebrev på lik linje med en snekker eller frisør. Det kreves kunnskap, engasjement og ansvarlighet å drive som fotograf sett fra flere aspekter. Fotograf er ikke en beskyttet yrkestittel.

Har laget en liste over verdier vi ønsker å driver bedriften ut fra, og de er presenterte her.

  • Bidra
  • Ansvarlighet
  • Engasjement
  • Utdanning
  • Faglig stolthet
  • Respekt
  • Kvalitet
  • Visjon
  • Holdning

Fotografen i Harstad ønsker et godt nytt 2022!

Tusen takk for et fint år med gode møter! Ønsker deg og dine et riktig godt nytt 2022.
Håper det blir et spennende, innholdsrikt og forutsigbart år!

fotografen i Harstad