fbpx

konfirmasjonsfotografering
I løpet av årene har vi fotografert et utallig antall konfirmanter og samlet masse erfaringer om alt fra tidspunkt til fotografering og valg av klær. Så her har vi skrevet ned noen gode råd fra fotografen om konfirmasjonsfotografering.

På hjemmesiden finner du generell informasjon og priser. Og selvfølgelig masse fine bildeeksempler.

1. Når er det best å ta konfirmasjonsbildene?

Én ting er i hvert fall sikkert, ikke velg konfirmasjonsdagen som fotograferingsdag. På selve dagen er det nok som skjer og tankene er mange andre plasser enn på fotografering.

Hvis dere har tilreisende eldre søsken eller annen familie som skal være med på bildene, er det kanskje ikke mulig å samle alle bortsett fra på selve dagen. Hvis dette er tilfelle – ta kontakt tidlig for booking!

De fleste konfirmanter ønsker seg time på ettermiddagstid. De tidspunktene blir selvfølgelig booket først i kalenderen så ventetiden i høysesong kan bli noen uker.

Vår, sommer eller høst?

Etter to fantastiske konfirmasjonssesonger på høsten 2020 og 2021 så vil mange ha høstbilder. Men ikke vent for lenge med å ta bildene, vi har ingen garantier for at de nydelige høstmånedene gjentar seg. 

Hadde jeg hatt konfirmant selv hadde jeg valgt å ta bildene så snart antrekket er på plass. Både mai, juni, august og første halvdel av september er fine måneder for fotografering. I juli har vi ferie.

Konfirmasjonsfotografering på våren, sommeren eller høsten Alle årstider er fine! Vår, sommer og høst!

2. Hvordan bestiller vi time til fotografering?

Vi liker å få en telefon! Det er så mye hyggeligere å prate enn å skrive, så ring gjerne på 77063305. Det er mye lettere å gi gode råd om konfirmasjonsfotografering over telefon.

Passer det deg bedre så sender du en mail til booking@smilehullet.com eller fyller i formularet her.

Gleder oss bestandig til å bli litt kjent så fortell gjerne litt om konfirmanten og familien. Er ungdommen din en gutt eller jente. Ønsker dere bilder ute eller inne. Skal familie, søsken eller dyr være med. Har han eller hun noen fritidsinteresser. Fortell det du har på hjertet.

3. Kan vi ta familie- og søskenbilder samtidig?

Ja visst! Det er så artig hvis dere har lyst å ta familiebilder samtidig som konfirmanten skal til fotografering.

Hva vi begynner med er avhengig av alder på søsknene og om dere skal ha finklær eller hverdagsklær på familiebildene. Les mer om klær litt lenger ned.

Oftest er det lurt at konfirmanten kommer ferdig kledd i dressen eller bunaden / finkjolen.

Hvis dere skal ha finklær på familiebildene så begynner vi med familiefotograferingen.
Hvis familien skal ha på seg hverdagsklær så gjør vi konfirmasjonsfotograferingen først.

Konfirmanten får fint til å skifte fra finklærne til hverdagsklær ute.

Søsken og familiebilde ute sammen med konfirmasjonsfotografering

Vi kan hente konfirmanten!

Hvis tidspunktet til fotografering ikke helt passer mammas og pappas skjema så kan vi hente konfirmanten.

Pass på at dere på forhånd gått over klær og hvordan dere voksne forventer at det skal se ut. Vi tar selvfølgelig en kikk vi også og ser at ikke slipset henger skeivt eller at bunadsvesken er glemt.

Dyrene er en del av familien

Hunden, katten, hesten eller kuene er selvsagt en del av familien og det er kjempeartig hvis dere vil ha dem med på konfirmasjonsfotograferingen.

konfirmasjonsfotografering med hund Dyrene er en del av familien

4. Hvor skal vi ta bildene?

De fleste konfirmantene ønsker seg fotografering ute. Vi kjenner til mange fine plasser og er stadig på leting etter nye lokasjoner. Det er selvsagt mulig å ta bildene inne på studio også.

Har dere forslag på en plass som dere har tilknyting til? Det er det beste vi vet! Det gjør noe positivt med kreativiteten å komme til en ny plass. Vi ser på miljøene rundt omkring med litt andre øyner enn dere selv.

Konfirmantguttene ønsker seg ofte litt røffe bilder, mens jenter i bunad ofte ønsker seg natur som bakgrunn.konfirmasjonsfoto ute av guttekonfirmant

Hva med været da?

Vi vet hvor vi bor har vi alle hørt mange ganger. Og det betyr at vi kanskje må tåle litt vær på fotograferingen. Det trenger slett ikke å være noen bakdel. Dramatiske skyer som skaper dybde og tekstur på bildene er fantastisk fint. Det beste er selvfølgelig oppholdsvær, men ikke la litt «vær» avskrekke på fotograferingsdagen.

Hvis det blir altfor ille så bytter vi dag, eller gjør hele eller deler av fotograferingen inne på studio. Vi har erfaring på flytting av timer så det går vanligvis fint å finne en alternativ dag.

Hvis det er kjølig i lufta er det lurt å ta med en god varm jakke som mann kan ta på mellom bildetakingen. Ha gjerne med et par joggesko, hvis vi går et lite stykke så er det ikke så godt å gå i finskoene.

5. Hvilke klær skal vi velge på konfirmasjonsfotograferingen?

Finstasen er det selvsagte valget på konfirmasjonsfotografering.

Men ta gjerne med et annet mer hverdagslig antrekk i tillegg.

 • Finn er fargepalett som gir en fin helhet. Velg farger du kan tenke deg å ha på veggen hjemme.
 • Ikke tenk at dere skal være lik, men finn klær i samme stil.
 • Velg klær du trives og føler deg fin i.
 • Små barn kan med fordel ha en kontrastfarge, det gjør at de “popper” litt på bildene,
 • Bruk Pinterest som inspirasjon. Søk (gjerne på engelsk) på f eks “Outdoor photosession family outfit” og du får opp masse fine forslag!
 • Er du usikker så tar dere med litt forskjellig så velger vi i lag.
 • Klærne betyr mye for sluttresultatet. Så ta dere tid til å planlegge!

6. Hva skjer etter fotograferingen?

Det er etter fotograferingen det mest spennende begynner! Som medlemmer av Norges fotografforbund forholder vi oss til noen etiske retningslinjer når det kommer til drift av fotografforrettning.

Våre kunder er kvalitetsbevisste og setter pris på at vi er faglærte. Det gjenspeiler seg i det du sitter igjen med etter fotograferingen. Vi har aldri vært så kalte “shoot and burn” fotografer, hos oss får du veiledning helt frem til du henger bilde på veggen eller legger takkekortene i postkassen.

Det hele starter med litt ventetid, bildene skal arkiveres (vi ta vare på alle bildene som er tatt på fotograferingen i minimum ti år). Bildene sorteres deretter ut og redigeres til det vi kaller for prøvebilder. Når de er ferdige (ca 14 dager etter fotograferingen) så lager vi en app – linken kommer på mail. Da kan dere kose dere med resultatet hjemme i fred og ro før bestillingstimen.

Bestill time for visning / bestillingstime

Når dere blitt litt kjent med bildene tar dere kontakt for å avtale en visningstime. Da møtes vi og finner ut hvordan dere har lyst å bruke bildene. 21- dagersrabatten (som beskrevet i prislisten) er gyldig i tre uker fra dere mottatt appen.

Konfirmanten får veldig gjerne bli med på visningstimen!

Det kan være lurt å forberede seg litt:

 • Hvor mange takkekort trenger vi?
 • Hvor skal vi henge bilde på vegg? Ta gjerne bilde og mål av veggen, da blir det så mye lettere for oss å komme med anbefalinger.
 • Hvem ønsker seg bilde i gave?
 • Ska vi lage album til oss selv og kanskje også til barna?

 

TakkekortKonfirmasjonstakkekort Takkekort konfirmant Konfirmasjonsfotografering

Vi setter sammen et forslag på et dobbelt takkekort som ligger i appen. Det pleier å være et fint utgangspunkt når vi skal lage takkekortet ferdig på visningstimen.

Husk å telle over hvor mange eksemplarer dere trenger.

Album

Konfirmasjonsbilder album

Album er en kjempefin måte å ta vare på bildene etter fotograferingen.

Vi velger ut favorittbildene på visningstimen. Bildene bruker vi for å lage et forslag til design som dere får godkjenne før det blir sendt til produksjon.

Albumene lages for hånd i Norge og hvert enkelt av de er et nydelig håndverk.

Her finner du en liten presentasjon av våre eventyrlige album og priser på disse.

Vegghengte bilder og rammer

Konfirmasjonsbilder moduler 

 

 

 

Moduler – en soleklar bestselger!

Kanskje det fineste vi lager er bilder til vegg. Det er en artig kreativ prossess å finne de bildene dere liker best, sette dem sammen og finne ut hvordan de skal henge på vegg.

Moduler er en soleklar bestselger og vi tilpasser dem til å bli perfekt til din vegg og dine bilder.

Se her for en liten innføring og priser på den vanligste oppsettene.

Innramming fotografi 

 

 

 

Nydelige rammer

Vi har mange rammer å velge blandt. Vår rammemaker er ikke bare eksperter på innramming men også på kvalitetsprint. Syrefrie materialer og refleksfrie glass av museumskvalitet som beskytter bildene. Treverk som vært lagret i mange år før det blir til rammer, et bilde kan ikke få det bedre.

I prislisten finner du en oversikt over de vanligste størrelsene på print.

Digitale kopier

Vi har aldri praktisert salg av høyoppløselige filer, så er du på jakt etter filer til selvprint så er vi ikke den du leter etter. Når du bestiller print fra oss leverer vi den høyeste kvalitet du kan få i norsk fotoproduksjon og hvert bilde håndretusjeres fra råformat før produksjon.

Derimot er det mulig å både kjøpe eller få digitale filer som bonus ved kjøp av produkter. Digitale filer tilbys i to kvaliteter: en som passer ypperlig til skjerm og et alternativ der bildene er skalert for produksjon i 20×25 cm

Du kommer til å få stor glede av de digitale bildene du kjøper eller får!

Nå gjenstår det artigste!!

Å ønske dere hjertelig velkommen til en fin fotografering og opplevelse hos oss!
Hvis du lurer på noe så er det bare å ta kontakt!