fbpx

Tenk om babyen ikke slår seg til ro på fotograferingen?

Hva, hvis og om babyen ikke sovner eller bare vi ligge ved puppen?

Slapp bare av – jeg har vært bort i alle typer babyer, mange ganger – veldig mange ganger. Det går seg til!

Dere kommer inn i et varmt og koselig studio. Tente lys og rolig musikk. Den fine atmosfæren får dere til å senke skuldrene. Hvordan mamma og pappa har det smitter fort over til det nyfødte nurket. Noen ganger er babyen ferdig for å begynne fotograferingen med en gang, andre ganger tar det litt tid før vi kan starte. Husk, det er aldri noe stress på fotograferingen, hverken for å komme gang eller å bli ferdig. Jeg har god tid og babyen bruker den tid han eller hun trenger, hvis vi vil det eller ikke.

En, to, ja til og med tre og fire ammepauser er ikke uvanlig i løpet av en nyfødtfotografering.

Jeg begynner nesten bestandig med å tulle babyen inn, å “wrappe” den. Da finner jeg ut hvordan babyen responderer på å bli berørt og flyttet på. De fleste nyfødte liker veldig godt å bli lagt i samme stilling som de lå i i mammas mage. Det føles trygt og godt og mange sovner med én gang.

Unike små bestemte personligheter på nyfødtfotografering.

De nydelige små nyfødte kommer i samme fasong, men jeg kan love at de har forskjellige personligheter! Jeg har møtt så mange av dem at jeg kjenner dem godt igjen. Du har kontrollfreaken som helst sover med det ene øyet litt åpent for å kunne følge med på hva som skjer. Den laid-backe babyen som tar livet helt med ro, uansett hva som skjer rundt om. Og så har du den tålmodige lillesøstra eller broren som er med på det meste uten at det blir noe stress, han eller hun lar seg sjeldent forstyrre av litt støy og buffing.

De kommer med forskjellige personligheter og behov, jeg kjenner igjen tegnene de gir og kan tilpasse fotograferingen til akkurat din baby.

Men, hva hvis søsknene springer i sirkel og babyen bare skriker? Har lyst å si at det skjer ikke, men det kan selvfølgelig føles som at det er det som skjer.

Da er det helt topp at dere er to voksne. En tar seg av søsknene og lar mamma få ro til å fokusere på amming og stell av babyen. Starter som oftest fotograferingen med bare den nyfødte babyen, og så fletter jeg inn søsken og foreldre etter hvert. Men det kommer litt an på alderen og ikke minst personligheten på storesøsknene. Det kan være lurt å ta med litt lettvindt underholdning til søsken, f eks en iPad, og gjerne noe å tygge på.

Noen små storesøsken slår seg litt (eller kanskje mye) vrang og har ikke lyst å bli tatt bilde av og i hvert fall ikke med den der babyen… La meg lure dem på plass, fokus trenger ikke å være på babyen, men på en lek eller noe annet lystbetont. Men kanskje blir du overrasket over hvor samarbeidsvillig og omsorgsfull den nybakte storebroren eller søsteren er på fotograferingen. Å det er ikke uvanlig at mamma (for ikke å snakke om bestemødre som er med!) feller en liten tåre av stolthet. Tørkepapiret står ferdig til bruk.

Det er ikke uvanlig at pappa blir litt trett og tar seg en liten lur i løpet av fotograferingen – det er lov :)

Kan vi ønske oss poseringer? Ja dere kan ønske dere bilde av babyen godt oppkrøllet på magen med beina under seg, MEN jeg kan ikke love at vi får akkurat det til. Fotograferingen er nemlig babystyrt, hvordan babyen responderer på oppstillinger er nemlig så forskjellig! Noen går med på «hva som helst», mens andre er veldig sensitive for berøring. Det er også veldig forskjellig på hvor mye nyfødtreflekser som slår inn fra baby til baby.

Hva skal vi ta med til fotograferingen og hvilken klær er fine på bilde?

I utgangspunkt trenger dere ikke å ta med noe, bortsett fra den nyfødte babyen da. Jeg har alt som trengs og litt mer. Er (til min regnskapsførers forargelse) glad i å skape miljøer til fotograferingen så har masse så kalte props å velge i. De aller fleste lar det være opp til meg hvordan miljøet blir og det setter jeg stor pris på, gjør noe med kreativiteten å ikke blir styrt. Avhengig av årstid så tar jeg med friske blomster (har et nydelig epletree i hagen min), kvister etc.

Hvis du elsker de bruntonene jeg delt eller at du hater rosa så si i fra så skal kan du ønske deg det eller slippe det!

Mange tar med seg nydelige hjemmelagde pledd eller en liten bamse, kanskje en lue eller romper bestemor strikket – kjempeartig! Tilpasser fargene for å passe til det dere selv har med.

Hvis vi skal ta søsken- og familiebilder samtidig så er det lurt å planlegge litt. Tenk tidløse klær til søsken og dere voksne som ikke går av moten og farger som harmonerer. Dere trenger ikke å være likt kledde, det blir ofte litt kjedelig, men ha samme stil og farger. Hvis dere har en kontrastfarge i klærne så kan de minste barna ha sitt antrekk i den fargen – det gjør at de “popper” litt ut og tar litt større plass visuelt. KappAhl har en serie av klær som heter Newbie (str 44-128) – den er som laget for fotografering med klær som er tidløse og klassiske!

Hjertelig velkommen til koselig nyfødtfotografering! Jeg gleder meg like mye hver gang ❤️

På denne linken finner du generell informasjon og hvordan du går frem for å reservere din nyfødtfotografering.