fbpx
Naturlige ikke oppstilte bilder

Det aller vanligste ønsket jeg som fotograf får høre er: vi vil ha naturlige ikke oppstilte bilder.

«NÅ skjønner jeg hvordan bildene blir sånn – helt genialt!
Har lurt litt på hvordan du får det til!»

Far etter familiefotograferingen.

Opplever ofte at familier går fra fotograferingen med en begeistring for bildene – bilder de enda ikke sett!

Jeg tror at opplevelsen ved fotograferingen knytter deg til bildene på et følelsesmessig plan og ikke bare det visuelle resultatet. Det er en fantastisk god følelse i fotografhjertet mitt. Å skape minner og ta vare på familiehistorien med naturlige, avslappede bilder. 

Den gode følelsen er ofte smil og latter, men det kan også være det å bli rørt og takknemlig. Mange ganger jobber vi bare med «latter og smil» men det er ikke uvanlig at det felles en tåre. Fotografen er litt lettrørt hun også…

 

«Mamma er veldig god på å skifte lyspærer så det ikke er mørkt».

«Jeg er glad i deg for du lager så gode pannekaker til meg».

“Jeg håper gutten vår blir like snill som deg”.

Hvem blir ikke rørt da..

 

Hvorfor jeg ikke kaller de jeg fotograferer modeller?

Fotografering handler om å ha fototeknisk kompetanse, men enda mer om å ha teknikker på plass for å skape følelser i bildene. For jeg sier ALDRI smil… men jeg veileder dere til smilene gjennom lek. Ektefølte bilder. Og ja vi leker på familiefotografering, konfirmasjonsfotoen og 1-årsfotograferingen. Uansett hvor gamle eller unge dere er.

Du kan se gjennom hele Facebooksiden vår, Instagrammen eller hjemmesiden, du finner ikke ordet “modell” brukt. Jeg fotograferer ikke modeller, jeg fotograferer mennesker og familier som samhandler med ekte uttrykk og følelser.

Skjønner at det er ment som et kompliment å kalle noen for en “modell”, men jeg legger noe kunstig i det begrepet. Selvfølgelig er modeller like komplekse og nyanserte individer som alle oss andre. Men når jeg tenker modell så forestiller jeg meg en person som har som profesjon å være fin eller uttrykke følelser “på bestilling”. Er du enig?

Vi vil ha naturlige ikke oppstilte bilder 

Til tross for at bildene ikke fremstår som oppstilte så er det langt fra tilfeldig at de blir akkurat som de blir. En av de vanligste ønskene på en fotografering er at vi ikke ønsker “oppstilte” bilder, for å få det til så jobber vi med forskjellige teknikker for å skape fine uttrykk – for “naturlig” er ikke noe jeg forventer skal komme av seg selv.

Hvis du vært til fotografering så skjønner du nok hva jeg mener.

Jeg tror at et bilde er så mye mer verdt om det knyttes til en følelse eller opplevelse. For en stund så er det bare dere, en hyggelig stund og «ikke i det hele tatt som vi trudde det sku være å bli fotografert».

Gleder meg til å bli litt kjent og gi dere minner som skal bære deres families historie!

Hvis du har lyst på familebilder, ta kontakt med oss !

!søskenbilder

naturlige bilder

Ikke oppstilt

Familiefotografering

utebilder