Tips til en vellykket konfirmasjonsfotografering!

Konfirmasjonsfotografering

En liten guide til fotografering av konfirmanten!

I løpet av årene har vi fotografert et utallig antall konfirmanter og samlet masse erfaringer om alt fra tidspunkt til fotografering og valg av klær.

HER finner du hjemmesiden med informasjon om priser. Der kan du se masse fine bildeeksempler.

1. Når er det lurt å ta konfirmasjonsbildene?

Én ting er i hvert fall sikkert, ikke velg konfirmasjonsdagen som fotograferingsdag. På selv dagen er det nok som skjer og tankene er mange andre plasser enn på fotografering.

Et lite unntak er hvis dere har tilreisende eldre søsken som skal være med på bildene, da er det kanskje ikke mulig å samle alle bortsett fra på selve dagen. Hvis dette er tilfelle – ta kontakt tidlig for booking!

De fleste konfirmanter ønsker seg time på ettermiddagstid. De tidspunktene blir selvfølgelig booket først i kalenderen så ventetiden i høysesong kan bli noen uker. Derfor (gjentar egentlig bare det som står over her) – bestill time tidlig.

“Alle” vil ha fotografering om høsten!

Etter en fantastisk, virkelig fantastisk, konfirmasjonssesong på høsten 2020 så vil “alle” ha høstbilder. Men jeg anbefaler å ikke vente for lenge med å ta bildene, vi har ingen garantier for at den nydelige høsten som var i 2020 gjentar seg.

Er vi uheldige blir fotograferingen en veldig kaldt fornøyelse, og er du litt sent ute med å bestille timen er det vanskeligere å finne et nytt tidspunkt som passer.

Hadde jeg hatt konfirmant selv i år hadde jeg valgt å ta bildene så snart antrekket er på plass. Både juni og august er fantastiske måneder for fotografering. (I juli har vi ferie).

Konfirmasjonsbilder
Alle årstider er fine!

2. Hvordan bestiller vi timen?

Vi liker å få en telefon! Det er så mye hyggeligere å prate enn å skrive, så ring gjerne på 77063305.

Passer det deg bedre så sender du en mail til info@smilehullet.com eller fyller i formularet her.

Gleder oss bestandig til å bli litt kjent så fortell gjerne litt om konfirmanten og familien. Er ungdommen din en gutt eller jente. Ønsker dere bilder ute eller inne. Skal familie, søsken eller dyr være med. Har han eller hun noen fritidsinteresser. Fortell det du har på hjertet :)

Ta kontakt her:

3. Kan vi ta familiebilder samtidig?

JA!! Det er artig hvis dere har lyst å ta familiebilder samtidig som konfirmanten skal til fotografering.

Hva vi begynner med er litt avhengig av alder på søsknene og om dere skal ha finklær eller hverdagsklær på familiebildene. Les mer om klær litt lenger ned.

Det er lurt om konfirmanten kommer ferdig kledd i dressen eller bunaden / finkjolen. Det er mest «knot» å få det på så det er fint å ha gjort seg ferdig med det hjemme.

Det betyr at hvis familiebildene skal taes med alle i finklær så begynner vi med familiefotograferingen. Hvis familien og eller søsknene skal ha på seg hverdagsklær på bildene så tar vi konfirmasjonsbildene først.

Konfirmanten får fint til å skifte fra finklærne til hverdagsklær ute.

Konfirmasjonsbilder med familie

Vi kan hente konfirmanten!

Hvis tidspunktet til fotografering ikke helt passer mammas og pappas skjema så plukker vi gjerne opp konfirmanten hjemme. Vi lover å leverer ham eller hun tilbake også ;)

Pass bare på at dere på forhånd gått over klær og hvordan dere voksne forventer at det skal se ut. Vi tar selvfølgelig en kikk vi også og ser at ikke slipset henger på skeivt eller at bunadsvesken er glemt.

Dyrene er en del av familien

Hunden, katten, hesten eller kuene er selvsagt en del av familien og det er kjempeartig hvis dere vil ha dem med på fotograferingen.

Konfirmasjonsbilder med husdyr

4. Hvor skal vi ta bildene?

De fleste konfirmantene ønsker seg fotografering ute. Vi kjenner til mange fine plasser og er stadig på leting etter nye lokasjoner. Det er selvsagt mulig å ta bildene inne på studio også.

Kanskje dere selv har forslag på en plass som dere har tilknyting til? Det er det beste vi vet! Det gjør noe med kreativiteten å bli invitert til en ny plass og vi ser miljøene rundt omkring med litt andre øyner enn dere selv. Den her konfirmanten fikk en fantastisk fin serie med bilder i sitt eget miljø, der vi aldri vært før fotograferingen.

Konfirmantguttene ønsker seg ofte litt røffe bilder i et urbant miljø, mens jenter i bunad ofte ønsker seg natur som bakgrunn.

Konfirmasjonsbilder ute

Hva med været da?

Vi vet hvor vi bor har vi alle hørt mange ganger. Og det betyr at vi kanskje må tåle litt vær på fotograferingen. Det trenger slett ikke å være noen bakdel. Jeg elsker dramatiske skyer som skaper både dybde og tekstur på bildene. Det beste er selvfølgelig oppholdsvær, men ikke la litt «vær» avskrekke på fotograferingsdagen.

Hvis det blir altfor ille så bytter vi dag, eller gjør hele eller deler av fotograferingen inne på studio. Vi har erfaring på flytting av timer så det går vanligvis helt fint å finne en annen ledig dag.

På denne fotograferingen ved Gállogieddi så hadde vi all slags ufyselig(!) vær, men se så fint det likevel ble. Og JA konfirmanten skiftet fra kofta til bunad ute!

Hvis det er kjølig i lufta er det lurt å ta med en god varm jakke som mann kan ta på mellom bildetakingen. Ha gjerne med et par joggesko, hvis vi går et lite stykke så er det ikke så godt å gå i finskoene.

Konfirmasjonsbilder ute

5. Hvilke klær skal vi velge?

Finstasen er det selvsagte valget på konfirmasjonsfotograferingen.
Men ta veldig gjerne med et annet mer hverdagslig antrekk i tillegg. Bunaden og dressen er fin, men hverdagsklærne blir litt mer personlige og ofte favoritter i serien.

 • Finn er fargepalett som gir en fin helhet. Velg farger du kan tenke deg å ha på veggen hjemme – det er der bildene havner.
 • Ikke tenk at dere skal være lik, men finn klær i samme stil.
 • Velg klær du trives og føler deg fin i.
 • Små barn kan med fordel ha en kontrastfarge, det gjør at de “popper” litt på bildene,
 • Bruk Pinterest som inspirasjon. Søk (gjerne på engelsk) på f eks “Outdoor photosession family outfit” og du får opp masse fine forslag!
 • Er du usikker så tar du med litt forskjellig så velger vi i lag.
 • Klærne betyr mye for sluttresultatet! Så ta deg tid til å planlegge!

Noen av våre fine lokale butikker:

Vakre Vene (dame / unge damer)Galant (Herre / unge menn)
Hjerter dame (dame / unge damer)Stjernerom (yngre barn)
KappAhls Newbie serie (yngre barn)Høyer (dame og herre)
Freequent (Dame / unge damer)2wear (dame)
Wagner (Herre / unge menn)Skohuset (sko)

6. Hva skjer etter fotograferingen?

Det er etter fotograferingen det mest spennende begynner! Som medlemmer av Norges fotografforbund forholder vi oss til noen etiske retningslinjer når det kommer til drift av fotografforrettning.

Våre kunder er kvalitetsbevisste og setter pris på at vi er faglærte. Det gjenspeiler seg i det du sitter igjen med etter fotograferingen. Vi har aldri vært så kalte “shoot and burn” fotografer, hos oss får du veiledning helt frem til du henger bilde på veggen eller legger takkekortene i postkassen.

Det hele starter med litt ventetid, bildene skal arkiveres (vi ta vare på alle bildene som er tatt på fotograferingen i minimum ti år), sorteres ut og redigeres. Når dette er ferdig (10-14 dager etter fotograferingen) så lager vi en app til dere – linken kommer på mail. Da kan dere kose dere med resultatet hjemme i fred og ro før bestillingstimen.

Bestill time for visning / bestillingstime

Når dere blitt litt kjent med bildene tar dere kontakt for å komme på det vi kaller for visningstime. Da sitter vi sammen med dere å finner ut hvordan dere har lyst å bruke bildene. 21- dagersrabatten (som er beskrevet prislisten) er gyldig i tre uker etter at dere mottatt appen.

Konfirmanten får veldig gjerne bli med på visningstimen!

Det kan være lurt å forberede seg litt:

 • Hvor mange takkekort trenger vi?
 • Hvor skal vi henge bilde på vegg? Ta gjerne bilde og mål av veggen, da blir det så mye lettere for oss å komme med anbefalninger.
 • Hvem ønsker seg bilde i gave?

Takkekort

Konfirmasjonstakkekort Takkekort konfirmant

Vi setter sammen et forslag på et dobbelt takkekort som ligger i appen. Det pleier å være et fint utgangspunkt når vi skal lage takkekortet ferdig på visningstimen.

Husk å telle over hvor mange eksemplarer dere trenger.

Album

Konfirmasjonsbilder album

Album er en kjempefin måte å ta vare på bildene etter fotograferingen.
Vi velger ut favorittbildene på visningstimen. Bildene bruker vi for å lage et forslag til design som dere får godkjenne før det blir sendt til produksjon.
Albumene lages for hånd i Norge og hvert enkelt av de er et nydelig håndverk.

Her finner du en liten presentasjon av våre eventyrlige album og priser på disse.

Vegghengte bilder og rammer

Konfirmasjonsbilder moduler
Moduler – en soleklar bestselger!

Kanskje det fineste vi lager er bilder til vegg. Det er en artig kreativ prossess å finne de bildene dere liker best, sette dem sammen og finne ut hvordan de skal henge på vegg.

Moduler er en soleklar bestselger og vi til passer dem til å bli akkurat perfekt til din vegg og dine bilder.

En liten innføring og priser på den vanligste oppsettene finner du her.

Innramming fotografi
Nydelige rammer

Vi har mange rammer å velge blandt. Og vår rammemaker er ikke bare eksperter på innramming men også på kvalitetsprint. Syrefrie materialer, refleksfrie glass som også beskytter bilde og treverk som vært lagret i mange år før det blir til rammer, et bilde kan ikke få det bedre!

Rammer

I prislisten finner du en oversikt over de vanligste størrelsene på print.

Digitale kopier

Vi har aldri praktisert salg av høyoppløselige filer, så er du på jakt etter filer til selvprint så er vi ikke den du leter etter. Når du bestiller print fra oss leverer vi den høyeste kvalitet du kan få i norsk fotoproduksjon og hvert bilde håndretusjeres fra råformat før produksjon.

Derimot er det mulig å både kjøpe eller få digitale filer som bonus ved kjøp av produkter. Digitale filer tilbys i to kvaliteter: en som passer ypperlig til skjerm og et alternativ der bildene er skalert for produksjon i 20×25 cm.

Nå gjenstår det artigste!!

Å ønske dere hjertelig velkommen til en fin fotografering og opplevelse hos oss! Hvis du lurer på noe så er det bare å ta kontakt.

1 comment
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

 • נערות ליוויאני מאוד ממליץ על אתר ישראל נייט קלאב אתר מספר אחד בישראל לחיפוש נערות ליווי, דירות דיסקרטיות,עיסוי אירוטי
  כנסו עכשיו ותראו לבד כמה מידע יש באתר הזה: נערות ליווי בחיפה


- Smilehullet AS - Storgata 55 - Harstad -

- Org.nr 893 195 742 mva -

- Tlf 770 633 05 - Mob 93 08 02 49 -

- info@smilehullet.com -

Grid

Unknown Grid Type Exported